Om du ska bjuda hem en speciell vän på middag hemma är bakgrundsmusiken oerhört viktig. I god tid bör du kolla igenom olika spellistor på Spotify och hitta den optimala bakgrunden till din middag. Om det är någon du är intresserad av, men ni har ännu inte blivit intima med varandra kan en härlig powerballad vara något som för dig närmare målet. Man som kvinna, det finns forskning som visar att när vår hjärna är stimulerad av smäktande powerballader då är vi mer mottagliga för uppmärksamhet av det erotiska slaget. Välj gärna låtar som är välbekanta och fråga gärna din dejt vad för slags musik han eller hon föredrar. Vad som skiljer en riktig powerballad ifrån en vanlig ballad är att tonerna ofta eskalerar ifrån en lugn inledning till att bli ett starkt crescendo. Om din dejt inte förstår vart du vill komma när någon skriker “I Will always love you” i hans öra, då kommer han eller hon aldrig förstå vart du vill komma. Du kan även vara mer underfundig och finurlig och sätta ihop en egen spellista som anspelar på just er relation och se om det noteras.

Gamla godingar är ett säkert kort

Bonnie Tylers karriär startade redan i slutet av 70-talet. Hon har en väldigt speciell och karaktäristiskt röst som är mycket hes. Den beskrivs även som raspig och hon är omtalad som en kvinnlig version av rocklegenden Rod Stewart. Bonnie Tyler kommer ursprungligen ifrån Wales i Skottland men hennes största karriär har varit i USA där hon är mycket populär. Gamla godingar är ofta ett säkert kort. Under en solförmörkelse kan man tycka att det passar bra med en powerballad som handlar om en hjärtförmörkelse. Bonnie Tyler har blivit engagerad för att sjunga sin låt .“total eclipse of the heart”, (i svensk översättning “Total förmörkelse av hjärtat”) under den totala solförmörkelsen på ett kryssningsfartyg i sydvästra USA. När Bonnie framför sin sång kommer fartyget befinna sig exakt på rätt plats. Det är första gången sedan 1979 i Montanta som USA har upplevt en total solförmörkelse så det är ett hedervärt uppdrag som Bonnie har fått i USA. USA har inte upplevt en total solförmörkelse, när månen helt hamnar i vägen för solen och hindrar solljuset, sedan i Montana 1979.

Har du ingen att dejta?

För den som är singel kan smickrande kärleksballader kännas sorgliga om man inte har någon vid sin sida. Känner du dig inspirerad att hitta en egen kärlek att sjunga om, när du hör alla stora kärleksballader? besök närmsta dejtingsida så kanske du hittar någon som passar just dig – det finns ju någon för alla, som man säger. Han eller hon får gärna dela ditt intresse för musik. Det är ju viktigt att man har någonting gemensamt. Innan du träffar någon och du är själv hemma kan det även vara bra att använda just powerballader för att värma upp innan en kväll på baren. Du kommer i stämning och om du redan känner dig lite romantisk har du lättare att hitta någon som motsvarar din sinnesstämning. Om du är kvinna kan du välja en röd klänning och hoppas på att “The Lady in Red” spelas. Det finns så många olika singlar man kan träffa, och det finns många därute som säkert vill ta del av just din unika spellista så småningom.