Har det verkligen skrivits rockmusik om fenomenet att hyra personal undrar du? Nja, om vi ska vara ärliga, inte riktigt. Däremot finns det gott om exempel på populärmusik som tangerar fenomenet, om du kisar litegrann. Vad är till exempel ett gäng, ett “kriminellt” gäng, om inte en form av bemanning? Om du söker bemanning, för syften inom lagens ramar ska påpekas, kan du vända dig till Bravura. De tar ett helhetsgrepp om personalen de hyr ut och fixar allt från kollektivavtal till arbetsgivaransvar. På så vis kan du och ditt företag ägna er åt det ni gör bäst – d.v.s. er kärnverksamhet.

Leader of the Pack – The Shangri Las (1965)

Motorcykelgäng handlar väl i grund och botten om bemanning? Ett gäng män med respektive som i syfte att vinna trygghet bildar del av ett bemanningslag. I den här klassikern är det en kvinna som berättar historien om hur hon träffar och blir förälskad i en medlem i just ett motorcykelgäng. Som så många andra draman slutar det hela olyckligt, om vi förstår texten rätt så råkar MC-killen ut för en fatal olycka.

Me and My Gang – The Rascal Flatts (2006)

Den här upptempo-countrylåten från 2006 är som många andra gängrelaterade låtar en självbiografisk betraktelse. I det här fallet handlar det dock inte om kriminell verksamhet (även om vissa kanske skulle betrakta countrymusik som just det). Låten berättar helt enkelt historien om hur det är att resa land och rike runt och spela country tillsammans med gänget (bandet).

(Theme From) The Monkees – The Monkees (1967)

The Monkees är utan tvekan ett av musikhistoriens mest oförtjänt hånade band. På sin tid betraktades de på samma sätt som många av pojkbanden som dök upp under 90-talet. De hånades för att de inte spelade sina instrument själva, för att de satts ihop i syfte att spela in en TV-serie och ansågs allmänt obegåvade. Idag är de i mångt och mycket omvärderade. Inte minst för att de på plattorna som följde på debuten bevisade att det visst fanns gott om talang i gruppen. På debutsingeln sjunger de om hur det är att vara en del av manskapet i ett band.

The Ghetto Brothers (band som grundades 1964)

The Ghetto Brothers är ingen låt, däremot är det ett band som grundades ur ett gatugäng. Det är skälet till att de får en plats i det här inlägget, det och att det album de släppte år 1971, Power-Fuerza, är oemotståndligt. Bandet, precis som gatugänget, hade puertoricanska rötter och ansågs allmänt som ett av de mer fredligare gatugängen under 1960-talet. De sysslade med relativt bred verksamhet som involverade politik, fritidsgårdar och inte minst musik. Deras enda album anses idag allmänt som något av en bortglömd klassiker.