Om du drömmer om att ta ditt musikintresse till nästa steg, och bilda ett band tillsammans med andra som vill satsa på sin musik, tänkte vi här ge lite tips på hur du kan gå tillväga. Lyckligtvis är det betydligt enklare att hitta bandmedlemmar idag än för tjugo eller trettio år sedan, tack vare internet. En bra första början kan till exempel vara att lägga upp en fråga på Facebook, för att se om det finns några bland ens vänner eller bekantskapskrets som är intresserade. Det kan då vara bra att specificera vilka instrument man letar efter till bandet, och man bör minst ha en gitarrist, en basist, en trummis och en keyboardspelare. Självklart måste någon i bandet även sjunga.

Inför det första mötet av bandet är det bra att se till att man har bekväma sittplatser till alla. På Furniturebox.se hittar du soffor för alla smaker, så att du kan hitta en perfekt soffa för dig och dina nya bandmedlemmar. Om allt går väl kommer ni sannolikt att sitta i den soffan många kvällar och skriva musik och jamma, så det är en investering som är väl värd pengarna.

När bandet har träffats ett antal gånger, och kanske till och med skrivit en låt tillsammans, kan det vara läge att börja leta efter en replokal. Det bästa, i alla fall inledningsvis, är om bandet kan repa i någon av medlemmarnas garage eller en annan lokal som är kostnadsfri, men om detta inte är möjligt kan man självklart även hyra en lokal. Det viktigaste är att bandet kommer igång och spelar med varandra, så att man märker hur man funkar tillsammans.