Att lyssna på musik kan vara bra oavsett vilket känsloläge man befinner sig i. Är man nere och deprimerad kan musik hjälpa till att få en upp på fötter igen och skapa en tro på framtiden. Musik kan även vara bra om man försöker komma upp i varv inför exempelvis en fotbollsmatch. Musik fungerar i stort sett i alla lägen. Sen är det individuellt vilken typ av musik man tycker passar vid olika tillfällen, beroende på vad man har för koppling till specifika artister eller låtar.

Nu för tiden lyssnar de flesta på musik i sin mobiltelefon. Det är smidigt då man har den med sig oavsett var man går, samtidigt som man kan ha hörlurar i så man inte stör andra. Det är även härligt att åka runt i bilen med hög musik och bara njuta av tillvaron. Risken är dock att ett högt dunkande i baslådan i bilen kan störa omgivningen. Vill du undvika det kan du gå in på silentswede.se då de har det mesta inom ljudisolering och ljudabsorbenter.

Det bästa med musik är när man kan få se och lyssna på sina favoritartister live på konserter och festivaler. Tyvärr har ju många legender fått lämna jordelivet, vilket ju per automatik gör det omöjligt att se fler konserter där de uppträder. Men samtidigt kommer det varje år fram nya duktiga artister som kan bli din kommande favorit.

Nedan tänkte jag lista ett par stora artister som börjar komma upp i åren, men som kommer spela i Sverige i år. Det innebär att det kanske blir deras sista spelningar på svensk mark och att man därför bör införskaffa en biljett för att hinna se dem innan de lägger gitarren på hyllan.

  • Bon Jovi – Jon Bon Jovi börjar närma sig 60 år och bandet har hållit på i 35 år. Man har inte aviserat något om att de ska sluta men åldern börjar ta ut sin rätt på rocklivet. Kommer göra en spelning på Tele2 Arena i Stockholm i juni.
  • Cher – Cher har hunnit passera 70 år och har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. I höst ger hon sig ut på en turné och kommer bland annat att spela på Friends Arena den 17 oktober.
  • Bob Dylan – Kommer ha fyllt hela 78 år när han gör tre spelningar i Sverige i juni. Han kommer spela i Stockholm, Göteborg och i Karlstad. Datumen är mellan 26-30 juni. Mycket troligt att detta är Bob Dylans sista spelningar inom Sveriges gränser.

Är ovanstående artister intressanta för dig? I så fall bör du redan nu boka biljetter så du kan försäkra dig om en plats till vad som kan vara de sista konserterna på svensk mark för respektive artist eller band.