Att fortsätta gå till sin lokala musikaffär för att testspela en keyboard eller gitarr är en självklarhet, men nu för tiden kan du enkelt handla de musikprylar du behöver på nätet – precis som allt annat. Det finns idag en stor marknad för musikinstrument och tillbehör på webben, helt enkelt därför att det finns ett behov och en efterfrågan. De större butikerna inom denna genre har redan anammat detta och satsar stort på sina webbutiker, eftersom det definitivt är en konkurrensfördel. Annars finns risken att de halkar efter sina konkurrenter.

De större aktörerna inom kategorin svenska musikaffärer idag heter 4 Sound och Jam, men det finns också en mängd mindre butiker som kan erbjuda ett bra sortiment. Det skadar heller inte att jämföra priser med utländska aktörer; här kan man med fördel kolla in Ebay och Amazon. När du jämför priser ska du dock inte missa att kolla upp fraktkostnaden, eftersom den stora skillnaden i totalpriset kan ligga här.

Fördelen med att beskåda ett sortiment av musikprylar på nätet är förstås överblicken, samt att du enkelt kan göra jämförelser mellan olika produkter. Provspela instrumenten är dock svårt, här får du fortfarande besöka den fysiska butiken.